ACCESORII FERESTRE

Secustik® – Mânerul de fereastră cu un plus audibil de siguranţă

accesorii ferestre

Mânerele de fereastră Secustik® includ un mecanism de blocare patentat ca siguranţă de bază integrată. Acest lucru împiedică deplasarea neautorizată a feroneriei de fereastră din exterior. Un element de cuplare dintre mâner şi ştiftul pătrat plin acţionează ca „supapă mecanică”. Acesta permite acţionarea normală a mânerului de fereastră din interior, însă blochează mânerul în cazul în care cineva din exterior încearcă să îl manipuleze.
În consecinţă, mânerele respectă cerinţele AhS RAL-RG607/13. În cazul acţionării la 180° a mânerelor Secustik® din poziţia închisă în cea rabatată, mecanismul de blocare cu siguranţă automată se închide cu precizie cu un clic în diverse poziţii ale mânerului. Acest zgomot tipic Secustik® este un plus audibil pentru mai multă siguranţă a ferestrelor.

În felul acesta se produce zgomotul tipic Secustik®

Mecanismul de blocare patentat pentru mânerele de fereastră Secustik®

La rotirea mânerului de fereastră, bolțurile de siguranţă cu arc (1) se cuplează cu un clic precis în orificiile speciale de pe carcasă (2).

Bolțurile de siguranţă (1) sunt îndepărtate de pe elementul de cuplare (3) şi poziţionate în celelalte orificii (2) unde se cuplează din nou cu un clic.

Acesta este modul prin care tehnologia Secustik® împiedică în mod eficient încercările de pătrundere prin efracţie.

În cazul unei încercări de pătrundere prin efracţie, bolțurile de siguranţă (1) sunt presate prin intermediul unui al doilea element de cuplare (3) în decupajele de pe carcasă (2).

În această poziţie, bolțurile de siguranţă (1) împiedică în mod eficient rotirea mânerului de fereastră din exterior. Mânerul de fereastră se blochează şi împiedică tentativa de pătrundere prin efracţie.

Mânerul HOPPE Stuttgart

Mâner de fereastră Secustik® din aluminiu HOPPE: testat după RAL-GZ607/9, conform cu cerințele AhS RAL-RG 607/13, rozetă de plastic cu capac pivotant din aluminiu, pătrat de 7 mm, ghidaj lateral exact a pasului, blocare a rotirii în cazul acționării din exterior.

Mâner de fereastră cu funcţie dublă (DF)

Noul mâner de fereastră DF îmbină tehnologia unui mâner de fereastră cu buton de apăsare cu un mâner de fereastră cu cheie. Această combinaţie creează tehnologia inovatoare a funcţiei duble dezvoltate de HOPPE.

Mâner de fereastră „normal” cu cheie:
În cazul unui mâner de fereastră tradiţional cu cheie, mânerul poate fi acţionat când cilindrul de blocare este descuiat. În cazul în care cilindrul de blocare este adus în poziţie de închidere la 0° sau poziţie de rabatare la 180°, mânerul de fereastră este blocat.

Mânerul de fereastră DF cu funcţie dublă inovatoare;
În cazul mânerului de fereastră DF cu noua funcţie dublă, mânerul poate fi acţionat numai când este descuiat cilindrul de blocare cu buton de apăsare şi apăsat la rotire. Acest lucru înseamnă că mânerul poate fi acţionat chiar şi după descuiere doar dacă cilindrul de blocare cu buton de apăsare este apăsat la acţionare. Dacă cilindrul de blocare cu buton de apăsare nu este apăsat, mânerul rămâne blocat în poziţie de închidere la 0° şi poziţie de rabatare la 180°.

• Deplasarea feroneriei de fereastră şi rotirea mânerului din exterior sunt împiedicate prin blocarea automată (tehnologia cu buton de apăsare) – chiar dacă mânerul de fereastră nu este încuiat.
• Încuierea mânerului de fereastră îngreunează acţionarea neautorizată a mânerului din interior, precum şi încercările de pătrundere prin efracţie din exterior.

Descuiaţi,
ţineţi apăsat,
rotiţi!

Mânerul HOPPE Stuttgart DF

Mâner de fereastră cu cheie Secu100® + Secustik® din aluminiu HOPPE: conform cu cerințele DIN EN 1627- 1630 RC1-6 (WK1-6), rozetă de plastic cu capac pivotant din aluminiu, pătrat de 7 mm, ghidaj lateral exact a pasului, cilindru pentru blocarea rotirii în cazul acționării din exterior.

Variante de culori:

Suna acum!
Lasa-ne un email!

Pin It on Pinterest

Share This