De fiecare data cand se instaleaza anotimpul rece, observam ca sistemele de inchidere si deschidere cu care este dotata locuinta nu ofera randamentul corespunzator prin faptul ca nu reusesc sa ofere o izolatie optima. Deseori, pierderile de caldura reprezinta principala cauza a unui disconfort general in locuinta proprie, care nu este de altfel dorit de vreo persoana.

Multi pornesc cu gandul ca atunci cand vor inlocui vechile ferestre de lemn vor avea parte de un grad optim de confort in locuinta proprie pentru ca acestea vor impiedica aceste pierderi, insa un procent destul de mare realizeaza ca nu s-a produs nici o schimbare vizavi de acest aspect.

Care pot fi motivele pentru care ferestrele si usile cu geam termopan nu izoleaza corespunzator nici termic, nici fonic? Haideti sa vedem care sunt principalele situatii cu care se confrunta cei care nu acorda atentia necesara alegerii unor sisteme de inchidere potrivite.

De ce nu izoleaza corect ferestrele?

Unii proprietari cred ca problemele legate de etanseitate si izolare apar din cauza faptului ca nu sunt intrebuintate corespunzator. Chiar daca si acesta reprezinta un motiv pentru care usile si ferestrele nu izoleaza corespunzator, in general cauzele sunt de alta natura.

Producatorii de ferestre si usi folosesc diverse profile in vederea realizarii acestora. Unii pun accent pe cantitate, iar altii pe calitate. Atunci cand accentul este pus pe primul aspect, in mod evident ca rezultatele nu vor fi nici pe departe cele dorite. Pentru ca anotimpul in care majoritatea isi instaleaza noi ferestre cu geam termopan este cel calduros, exista sanse destul de mari ca atunci cand se instaleaza iarna, proprietarii sa aiba parte de suprize de proportii.

Sfatul nostru este sa aveti mereu in prim plan calitatea materialelor folosite in fabricare. Desi pentru unii poate parea putin exagerat, este esential ca fiecare piesa utilizata sa prezinte o calitate inalta, sa fie rezistente si sa se se incorporeze perfect in ansamblu. Spre exemplu, atunci cand vine vorba despre productia de ferestre si usi de orice tip, indiferent ca este vorba despre cele de exterior sau de interior, ne indreptam mereu atentia catre calitate si oricine stie ca pe langa profil, trebuie sa acordam o atentie sporita si pieselor pe care le folosim.

Multi utilizatori sunt de parere ca daca un producator ofera ferestre cu profil Rehau sau Gealan acest lucru este suficient pentru a le garanta calitatea. Acestia pierd din vedere ca si sticla, armatura metalica, sistemul de feronerie si garniturile au un rol de indeplinit. De fapt, este suficient ca una dintre acestea sa prezinte o calitate sub nivelul asteptarilor pentru ca nivelul de confort asigurat sa aiba de suferit.

Atunci cand diferenta de preturi dintre ferestrele si usile produse de doua societati diferite este mult prea mare si chiar dubla, utilizatorii trebuie sa se intrebe care este motivul pentru care aceasta exista. Chiar daca de multe ori se intampla ca problema sa fie legata de corectitudinea producatorilor, in general aceasta diferenta exista pentru ca piesele componente sunt de o calitate mai inalta sau mai proasta, deci si costul final va fi mai mic sau mai mare.

Aparitia condensului dupa instalarea sezonului rece indica faptul ca pot fi probleme in ceea ce priveste etansarea dintre toc si cercevea sau dintre fereastra si zidarie, respectiv probleme de calitate ale geamului termoizolator.

De asemenea, atunci cand armatura metalica folosita va fi subtire, in mod evident aceasta va face ca profilul sa se curbeze mai usor. Daca garnitura folosita nu este cea mai buna si feroneria nu are un numar necesar de puncte de inchidere, tamplaria PVC nu va etansa corect si se vor produce curentii de aer, implicit pierderile de caldura.

Chiar daca toate aceste probleme pot fi remediate pana la un anumit punct cu ajutorul unui service profesionist, de preferat ar fi ca inca de la inceput sa fie alese ferestrele si usile ce prezinta o calitate optima. In acest sens, va asteptam in cadrul paginii noastre metalglass.ro cu o varietate de modele de sisteme de inchidere de calitate, ce prezinta o rezistenta crescuta si sunt capabile sa ofere intotdeauna randamentul dorit.

Suna acum!
Lasa-ne un email!

Pin It on Pinterest